Ida Stroosnijder

Ida Stroosnijder

Ida woonde in het Hoge Veld en had nog een werkplek met kastanjeboom op een binnenplein in Den Haag. Ida woont inmiddels in Twente. Haar woning in het Hoge Veld heeft ze aangehouden als pied-a-terre.

Ik ben opgegroeid in de Haarlemmermeer en mijn vroegste herinnering aan de natuur is een park. Dat noemden wij het Groenendaalse bos. Dat is in Heemstede en daar gingen wij heen met mijn ouders om er te spelen. Er stonden grote bomen en er waren brede lanen. Echt zon 18e eeuws park.

Ik herinner mij het geluid van al die ruisende bomen en de geur van de grond die naar mos rook en de boslucht als het geregend had. Maar vooral de grote brede lanen. Dat mooie statige heeft wel indruk gemaakt. Deftig vond ik het ook wel.

In de Haarlemmermeer heb je niet veel bomen. Ja, populieren langs de vaarten. In het zuiden van de Haarlemmermeer heb je aan een kant wel groen, maar dat kon je toen geen bos noemen. Je moest echt over een grens, dan had je het Hoofddorpse bos, een parkje met eenden en vogels in een voliere. Daar gingen we op zondag wel heen. De eenden kon je voeren en je kon er schaatsen. De eerste herinneringen waren parken.